Tomatrisotto

En herlig og enkel middag. Tomatene får en aromatisk og ekstra god smak når de bakes i ovnen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk, løk og aromasopp.
  2. Del cherrytomatene i to.
  3. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Legg tomatene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.
  5. Bak tomatene ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Kok opp buljongen.
  7. Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løk, hvitløk og sopp blank i olje over middels varme.
  8. Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
  9. Hell på varm buljong - litt av gangen.
  10. Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
  11. Tilsett revet parmesan (spar 1 ss til topping). Rør rundt.
  12. Tilsett tomatene (spar noen tomater til topping!) og rør godt.
  13. Server med noen bakte tomater, timianblader og et dryss av parmesan.
Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.
Del på Facebook